Foredrag for ‘Historisk samfund for Roskilde Amt’

Historisk samfund for Roskilde Amt stod for et arrangement ved minibyen en onsdag aften, 19. august, i 2020. Der var ikke flere fremmødte, end coronareglerne tillader. Formanden for Minibyens venner, Finn Gaunaa, fortalte om Minibyens oprindelse, starten under FOF i Roskilde og Jacob Thiesens lederskab, gaven, kommunen ikke var så henrykt for, da staden fyldte 1000 år, bøvlet med at finde et sted, hvor modellen kunne være, hærværket, arbejdet med at restaurere, at få en overdækning, at få skabt en ny version af Roskilde år 1400, om de mange kirker, klostre og meget andet, man kunne se på modellen, nyheder fra arkæologifronten og fra byens lærde…….. Det blev en god og ikke for lang aften, som måske skulle gentages en anden gang, hvor det kunne annonceres i aviserne, at der var noget på færde. Grundet forsamlingsforbuddet på 100 mennesker var aftenens arrangement nemlig ikke meldt ud til andre end medlemmerne i Historisk Samfund.

cof