Indvielse af overdækning

Så blev overdækningen indviet på behørig vis med taler, kaffe og wienerbrød. Og det hele kom i avisen. Først holdt formanden for plan- og teknikudvalget, Torben Jørgensen,  en tale, hvor han ridsede historikken i den meget lange proces op. Og glædede sig over, at nu – efter en ventetid på 20 år – var der skabt et resultat, man kunne være tilfreds med. En gedigen løsning, som var holdt inden for et overkommeligt budget. Formanden for Minibyens Venner, Finn Gaunaa, takkede for resultatet. Det primære mål, at få dækket byen over, var nået, og det på en god og vellykket måde. Så blev der snakket lidt om, hvad Minibyens Venner havde af planer, og der var taget et par modeller med, der viste, hvordan byen kunne komme til at se ud. Efter en tak til byråd, udvalg, ikke mindst Torben Jørgensen, arkitekterne Lauge Brandt og Claus Kellermann, forvaltningen, som har været til stor hjælp for foreningen mange gange fik Torben Jørgensen endnu engang ordet for at tælle ned til et HEJ, og så var der kaffe og wienerbrød. Hvad Dagbladet skrev dagen efter, kan læses her. Indvielse1 Indvielse2

Resultatet
Kommunens bygningschef kunne finde stedet, hvor Domkirken skulle stå.
Torben Jørgensen forklarer.
Tilhørerskaren, vennerne, byrødder og folk fra pressen.
Torben Jørgensen taler.
Den nye Domkirke med stillads om det nordre tårn opført år 1400.

Billederne har vi fået fra en af Minibyens Venners venner, Rolf Link.

Hvad der stod i Roskilde Avis et par dage senere, kan man læse her: Roskilde Avis Indvielse